Ohjeita saarelaisille

Satamasaaren ohjeet ja pelisäännöt Satamasaaren tarkoituksena on tarjota mökkiläisille mahdollisuus nauttia luonnosta, merestä ja leppoisasta kesävietosta.

 

Hyvä naapurisopu syntyy toisten huomioimisesta sekä sopivasta joustavuudesta puolin ja toisin. Haluamme pitää saaren yleisilmeen siistinä ja siksi jokainen huolehtii oman mökkinsä ympäristöstä. Toivomme kaikkien osallistuvan aktiivisesti talkoisiin (tai vaihtoehtoisesti maksavan saarenhoitomaksun).


Kesämajat on tarkoitettu vain omistajansa ja samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten käyttöön. Mökkiläiset ovat vastuussa myös vieraistansa. Kesämajaa ei voi vuokrata ulkopuoliselle.

 

Satamasaarta koskevat varsin tiukat säännöt vuokranantajamme eli kaupungin toimesta. Jokainen mökkiläinen on velvoitettu niitä noudattamaan. Kaupunki myös edellyttää, että Satamasaaren hallitus valvoo sääntöjen noudattamista. Tutustu tarkemmin mökkien rakentamista ja remontointia koskeviin ohjeisiin


Saaren kasviston ja linnuston tulee saada kasvaa luonnonvaraisesti. Erityisesti on varottava häiritsemästä alueen lintuja ja vahingoittamasta niiden pesiä. Puutarhanhoitoa ei Satamasaaressa voi harjoittaa, eikä puita saa kaataa (puuston harvennuksesta vastaa kaupunki). 


Saari on pieni ja tiiviisti rakennettu. Palveluita ei ole (pois lukien ne, joita yhdistys itse ylläpitää jäsenilleen kuten laiturit, wc:t ja oma saunamme). Saarella ei ole telttailualuetta tai leiriytymismahdollisuutta

Kaupungin ohjeet

Saaressa noudatetaan Helsingin kaupungin järjestyssääntöjä, mm. klo 23.00–07.00 välisenä aikana noudatetaan hiljaisuutta.